sâmbătă, 8 mai 2010

Kick-Ass


"How come no one's ever tried to be a superhero?"

Nu e usor sa cataloghezi un film precum Kick–Ass (bazat pe benzile desenate create de Mike Millar si John Romita Jr) care imbina partile amuzante cu partile extrem de violente. De aceea exista si doua puncte de vedere diferite asupra filmului. O parte din public il adora, considerandu-l cel mai bun film cu super-eroi de la The Dark Knight incoace, desi termenul de super-erou este exagerat referitor la Kick-Ass, iar cealalta parte il critica dur datorita violentei excesive, violenta care o are in prim plan pe Hit-Girl, o asa-numita super eroina de doar 11 ani.

Adevarul e pe undeva pe la mijloc. Totusi cinefilii in special si publicul larg in general sunt deja obisnuiti cu violenta din filme, si nu cred ca cineva poate sa fie influentat sau sa se simta ofensat de scenele din film. Kick-Ass este captivant tocmai datorita acestei imbinari dintre fantezia unui pusti de a deveni un supererou si lumea reala, extrem de cruda si razbunatoare.

Kick-Ass, chiar daca da numele filmului, nu este neaparat personajul principal. Exista cuplul Hit Girl – Big Daddy, care se apropie cel mai mult de ideea de super-eroi, in special datorita antrenamentului si armamentului nelimitat avut la dispozitie, si mai exista The Red Mist, asa-zisul erou negativ al filmului, influentat in actiuni mai mult de tatal sau, Frank D'Amico, un adevarat “villain”, seful unei retele de trafic cu droguri.

Tema filmului se imparte in doua: visul lui Dave Lizewski de a fi un super-erou, vis bazat pe obsesia sa pentru benzi desenate, si concretizat prin cumpararea unui costum de pe internet, si razbunarea planuita pe Big Daddy, a carui viata a fost distrusa de Frank D’Amico. Destinele celor doi se unesc pe parcursul filmului, ei pornind oarecum intr-un razboi comun, impotriva “ fortelor raului”.
Restul actiunii va las pe voi sa o descoperiti, deoarece un rezumat mai amplu va poate strica supriza si farmecul filmului.

Oricum Kick-Ass este unul dintre cele mai placute filme de privit din ultima vreme. Are si parti mai slabe, ca efectele speciale, dar per total este extraordinar. Cel putin pe mine m-a facut sa mai vreau sa-l vizionez o data. Sau de mai multe ori.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Filled with dreams .....Feed