luni, 5 aprilie 2010

In cautarea fericirii



Nu poti gasi dragostea…Nu poti gasi ceva ce nu exista, cel putin in acel moment, si cel putin pentru tine. Si ce este dragostea? Cum poti sa recunosti ceva ce nu se poate defini, cum poti sa pornesti in cautarea unui lucru pe care nu-l cunosti, in cautarea unui sentiment...
Nu te ajuta ca iti doresti sa o gasesti, iar eforturile tale mai mult ca sigur nu vor duce la rezultatele asteptate. Fiindca dragostea nu este ascunsa, nu este in alta parte, nu se afla la altcineva. Se afla in tine, asteptand sa iasa din amorteala si sa iti schimbe viziunea asupra lumii, ba mai mult, sa iti creeze o noua lume, una in care visele tale devin realitate, o lume dupa chipul si asemanarea perfeciunii din imaginatia ta.
Asadar nu poti cauta ceva ce ai deja, si nu poti gasi ceva ce se afla cu tine in permanenta. Poti cauta persoana care sa trezeasca emotiile dragostei. Dar si acest lucru poate fi inutil. Nu te poti indragosti de o infatisare, deci nu ai de unde sa stii pe cine sa cauti, nu ai un stereotip.
Pur si simplu se intampla. Pur si simplu te indragostesti. Posibil chiar de o persoana pe care nu o vedeai absolut deloc ca fiind o posibila partenera. Drumul spre iubire nu este unul prestabilit, unul pe care tu sa ti-l construiesti. Este un sir de coincidente, un sir de lucruri poate prea minore ca sa le observi, iar apoi o multitudine de zambete, de cuvinte si ganduri. Si iata dragostea se afla in fata ta. Suprinzator de usor, fara nici un efort facut de tine, intreg universul incepe sa se roteasca in jurul acelei persoane, care pana acum un timp era o necunoscuta, sau nu era atat de importanta incat sa ii acorzi atentie. Iar acum este centrul lumii tale. Sufletul tau pereche, cel putin pentru o perioada de timp.Fiindca deoarece dragostea este efemera, si sufletele pereche se pot schimba. Astfel poti avea mai multe suflete pereche in decursul unei vieti, depinzand de perioada de timp. Te poti indragosti de multe persoane, asemanatoare sau diferite, fara ca una sa fie sufletul pereche. De fapt toate sunt. Sau nici una, mai degraba fiind bucatele din perechea ta ideala,. Dar de toate te indragostesti, iar pe moment, le vezi ca fiind ideale.

Asadar, trebuie sa ai rabdare. Sa se produca acele coincidente care sa te puna fata in fata cu persoana care are puterea de a te transpune intr-o lume perfecta. Apoi totul depinde de voi. Urmeaza o insiruire de pasi care pot duce spre o fericire continua, sau spre un final dezamagitor, sau mai frumos zis, spre un nou inceput, spre noi coincidente si spre o noua iubire. Poate mai intensa decat ultima, poate mai scurta, nu se stie niciodata. Dar atat timp cat o iubesti, cat iubesti relatia voastra, si felul in care te simti alaturi de ea, cautarea fericirii s-a incheiat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Filled with dreams .....Feed