vineri, 23 aprilie 2010

Perfect?!

1 comentarii

Nimic nu este perfect.
Sau cel putin asa se spune. Fiindca privind obiectiv, prin mai multe perechi de ochi, e imposibil ca un obiect,(sau persoana) sa fie vazut fara nici un defect. Dar oamenii sunt influentati de sentimente, de propriile stari, viziuni sau idei.
Astfel, in mod subiectiv, perfectiunea poate sa existe. Pentru o perioada de timp, poti vedea ceva, sau pe cineva ca fiind ideal.
Oricum, si perfectiunea este efemera. Idealul tau poate sa dispara, si poate sa se transforme, lasand loc unuia nou.

Astazi, perfectiunea mea arata astfel:



Lady GaGa - Speechless

marți, 13 aprilie 2010

Regret

0 comentarii


Se apropia ora. Secundele treceau prin jurul cimitirului din ce in ce mai accelerat, minutele se impleteau cu orele intr-un dans morbid. Nu se auzea totusi nici un zgomot, poate fiindca nu mai exista nici o forma de viata in jur. Copacii se resemnasera cu gandul pierii, pasarile parasisera de mult aceasta zona intunecata, iar oamenii nici nu se gandeau sa se aventureze aici, sa traverseze poarta iadului, poarta spre lumea Persephonei...

Totul era o superstitie. Zvonuri pornite de copii, apoi carate de umbra timpului in tot orasul, devenite intr-un final adevar. Cimitirul nu era doar personificarea mortii, locul cel mai apopiat de lumea de dincolo, devenise chiar moartea. Astfel ramasese parasit, ramasese blestemat de teama oamenilor, care inchisesera si poarta pentru a se asigura ca nimeni nu intra acolo. Sau mai degraba nu iese.

Si totusi ea isi facuse curaj. Sa traverseze granita mortii, sa se aventureze intr-o lume necunoscuta pentru cei din oras. Trecuse deja prea mult timp de cand cimitirul nu mai fusese calcat de pas uman, si nu mai exista vreo persoana care sa fi cunoscut motivul pentru care acel loc era interzis. Probabil nu exista nici un temei real, doar legende, dar totusi fiecare om stia ca nu are voie sa ajunga acolo. Si chiar daca era voie, nici un om nu indraznea sa tulbure o lume atat de necunoscuta.

Dar ea nu era comuna, ea nu se supunea unor reguli gregare, si nu putea intelege temea oamenilor pentru necunoscut. Dimpotriva, acest lucru o atragea, avand o pasiune pentru intuneric si pentru vrajitorie

Iar cimitirul interzis era locul perfect al noului sau ritual. Un ritual in care pusese toata ura pe care o simtea pentru aceasta lume, pentru superficialitatea si vanitatea ei.
Il gasise intr-o carte veche, din singura biblioteca prafuita a orasului. Nimeni nu stia cum ajunsese acolo, si nimeni nu voia sa aiba aceasta carte langa el, astfel ii fusese oferita pe gratis, si fusese sfatuita sa nu o mai returneze niciodata.
”Poarta diavolului” era cel mai fascinant lucru pe care il citise, iar pasiunea sa devenise si mai intensa. Descriere detaliata a lumii de dincolo, si chiar ritualuri stravechi, care concludeau cu deschiderea unor porti demonice. Incantator din punctul sau de vedere.

Asadar stransese tot ce avea nevoie in rucsac, astepta lasarea intunericului, si porni spre singurul loc in care stia ca nu are voie sa paseasca. Dar unde stia ca ritualul sau va fi netulburat, si va avea sanse mari de reusita.
Gardul fu mai usor de sarit decat isi inchipuia, desi nu era chiar o persoana atletica. Era altfel decat ii fusese povestit. In loc de suflete nelinistite, de morti umbland printre ale lor morminte, si de creaturi ale intunericului, era liniste. O liniste deplina. Panze de paianjen intinse intre niste copaci morti, morminte abia vizibile, acoperite de o bogata vegetatie si niste poteci care duceau spre o veche cripta. Perfecta pentru ritualul sau.
Usa era deja daramata, astfel nu ii fu prea greu sa intre. Isi scoase din rucsac pumnalul, amuleta, si cartea asezandu-le langa mormant. Vraja sa urma sa fie perfecta, iar dorinta sa de a scapa de viata plictisitoare din oras urma sa se indeplineasca.
Trasa incet cercurile precum in carte, asezand amuleta in centrul desenului. Iar pentru punctul culminant, incantatia. Apoi cu pumnalul isi taie usor vena, pentru ca sangele sa ii atinga pamantul.
Clipe de nerbdare, de entuziasm, si de o oarecare teama. Nu se gandise chiar la consecinte. Voia o vraja, voia sa se simta mai puternica decat restul lumii, sa devina stapana propriei sorti, dar nu stia exact ceea ce facuse.
Totusi linistea se pastrase. Aceleasi morminte parasite de viata, aceleasi panze intinse. Totul era inutil. Un drum care ii adusese singura satisfactie ca a incalcat o regula, aceea de a nu se aventura in cimitir. Dar dezamagirea era prea mare. Astepta sa devina altceva, sa revina fiind mai puternica, fiind o adevarat vrajitoare, nu o rebela amatoare de senzatii tari.
Pasi lenti o purtau spre lumea sa, spre orasul sau prafuit, care acum ii parea si mai respingator. Esuase. Mai mult se alesese si cu o taietura care cu siguranta va starni ingrijorarea parintilor. Dar era oricand disponibila scuza cazaturii

Gandurile sale o purtau deja spre o noua zi in acelasi oras, cand o miscare brusca ii atrasa atentia. Zidul din fata sa parca se inaltase, devenind imposibil de trecut. Uimire. Apoi o noua miscare, de aceasta data insotita de un zgomot asurzitor. Cripta era cuprinsa de foc, iar in jurul sau cadavre arse pareau insufletite. Spaima. Apoi totul deveni invadat de flacari, iar ea se simtea incapabila sa alerge, sa strige, innecandu-se in proprile lacrimi. Disperare. Zidul era mult prea inalt, focul mult prea puternic, iar o mana o prinse de picior, tragand-o inapoi spre veche cripta. Nu mai era in stare nici sa tipe, nici sa spere, stiind ca a facut cea mai mare greseala din viata sa. Din scurta sa viata.

Vedea orasul. Mult mai frumos decat isi aducea aminte, cufundat intr-o liniste ideala. Vedea prietenii, vedea familia, dar totul prin alti ochi. Nu fusese capabila sa aprecieze ceea ce avea, sa se bucure de acest lucru, iar acum era prea tarziu. Avea nevoie de o scapare, avea nevoie de o alta viata, dar gasise moartea.
Regret...



P.S. Assignment by Andru : "exista magia, ce vraja ai face si cui?"

vineri, 9 aprilie 2010

In love with the enemy

0 comentarii

Soarele incepuse sa-si piarda din stralucire, urmand sa fie detronat pentru o noapte de umila luna, timida sub amenintarea luminii, dar stapana absoluta in regatul intunericului. Doua entitati atat de diferite, dar mult prea asemanatoare. Ca doua suflete ce sunt legate de o nevoie reciproca, dar care nu se pot intalni niciodata

Ce ironie… Tocmai amurgul mi l-am ales pentru aceasta intalnire. Poate pentru ca paralela sa fie completa. Eu soarele si ea luna, sau invers. Nu m-ar deranja sa fiu eu luna. Sa fiu vazut ca un simbol romantic al dragostei…
Dragoste… Credeam ca pana acum puteam sa inteleg ce inseamna, sau sa pot sa o controlez. Dar notiunea este complet abstracta pentru mine in continuare. Nu inteleg un lucru pe care il simt, si trebuie sa ma resemnez cu acest gand.

Prea multe ganduri, prea multe griji, si doar o intrebare. Cum am putut sa ajung in situatia asta? Cum a putut tocmai ea sa-mi dea intreaga lume peste cap, si sa ma faca sa traiesc invaluit de o multicolora fantezie. Sa ma faca incapabil de a ma gandi la altceva, la altcineva, sa imi puna stapanire pe vise, sa imi armonizeze bataile inimii…
O intrebare fara raspuns. Sau cu unul prea simplu si de neinteles pentru mine. Dragoste. Iar acum plutesc spre ea, fara a mai conta cine a fost inainte, cine a fost in trecut pentru mine. Singura persoana de care eram absolut convins ca nu ma pot indragosti. Nu dupa tot ce a facut…ce mi-a facut.
Cum am putut sa ma indragostesc de un monstru? Cum pot sa iubesc singura persoana careia ii doream raul? Iar acum as putea sa-mi dau viata pentru ea…
Intrebari fara raspuns…
Oricum trecutul nu mai conteaza. Acum situatia este antitetica, si nu as vrea sa schimb nimic, fiindca senzatia care-mi strabate sufletul este minunata. Cel mai intens lucru pe care l-am simtit. O dragoste prea puternica pentru a fi tinuta sub control.

Alte intrebari...cum a putut ura sa se transforme direct in dragoste? De unde stiu ca nu se va transforma la loc? Nu..nu poate..e prea coplesitoare. Nu se poate schimba in nimic.Asadar trebuie sa continui pe acest drum. Un drum plin de flori si de serenade. Un drum plin de juliete, de elene, de ofelii..iar eu sunt si Romeo si Paris si Hamlet. Toate dramele si povestile de dragoste cuprinse sub cerul purpuriu al amurgului. Si o poveste de dragoste nou nascuta. Mai frumoasa pentru mine decat toate cele cantate de indragostitii venetieni. Povestea mea. Propria mea idila, care poate ajunge nemuritoare, sau poate avea un final timpuriu. Dar nu pot sa ma gandesc la viitor cand prezentul este atat de coplesitor. Nu pot sa ma gandesc cand ii simt prezenta atat de aproape.

Incerc sa grabesc pasii. Nerabdarea imi da fiori, gandul ca am sa ii vad zambetul, ca am sa ma joc cu parul ei si am sa-i simt atingerea buzelor ma ameteste.
Si stiu ca ma asteapta. Stiu ca este la fel de nerabdatoare, la fel de confuza. Sau cel putin sper. Sper sa simta la fel de intens. Sa fie si lumea ei la fel de ravasita precum a mea. Sa se gandeasca de ce nu pot ajunge mai repede. De ce este drumul atat de lung. De ce nu este cu mine tot timpul…

Ganduri, intrebari, supozitii si alte ganduri. Secunde si minute. Soare si luna. Si apoi ea. Acolo, exact asa cum mi-o aminteam. Centrul universului meu. Minunata, adorabila, chiar perfecta. Doar pentru mine, fiindca si defectele care in trecut mi se pareau ingrozitoare acum le iubesc. Dusmanul meu, singurul meu dusman, minunatul meu dusman, ajuns vital. Ajuns o micuta silfida care imi danseaza jovial in vise. Care imi picteaza inima in culorile iubirii si care imi da un nou sens vietii.

Nu mai am cuvinte. Nu pot sa tin in frau bucuria coplesitoare pe care o simt apropiandu-ma pe ea. Pe care o simt cand ma gandesc ca este a mea, pata mea de culoare, bucatica mea de lumina, oaza mea intr-o lume devenita desertica. O privesc, o simt, o iubesc…

-Buna...


P.S. Assignment by Andru: "si tu scrie ca si cum ai fi indragostit de dusmanca ta"

luni, 5 aprilie 2010

In cautarea fericirii

0 comentarii


Nu poti gasi dragostea…Nu poti gasi ceva ce nu exista, cel putin in acel moment, si cel putin pentru tine. Si ce este dragostea? Cum poti sa recunosti ceva ce nu se poate defini, cum poti sa pornesti in cautarea unui lucru pe care nu-l cunosti, in cautarea unui sentiment...
Nu te ajuta ca iti doresti sa o gasesti, iar eforturile tale mai mult ca sigur nu vor duce la rezultatele asteptate. Fiindca dragostea nu este ascunsa, nu este in alta parte, nu se afla la altcineva. Se afla in tine, asteptand sa iasa din amorteala si sa iti schimbe viziunea asupra lumii, ba mai mult, sa iti creeze o noua lume, una in care visele tale devin realitate, o lume dupa chipul si asemanarea perfeciunii din imaginatia ta.
Asadar nu poti cauta ceva ce ai deja, si nu poti gasi ceva ce se afla cu tine in permanenta. Poti cauta persoana care sa trezeasca emotiile dragostei. Dar si acest lucru poate fi inutil. Nu te poti indragosti de o infatisare, deci nu ai de unde sa stii pe cine sa cauti, nu ai un stereotip.
Pur si simplu se intampla. Pur si simplu te indragostesti. Posibil chiar de o persoana pe care nu o vedeai absolut deloc ca fiind o posibila partenera. Drumul spre iubire nu este unul prestabilit, unul pe care tu sa ti-l construiesti. Este un sir de coincidente, un sir de lucruri poate prea minore ca sa le observi, iar apoi o multitudine de zambete, de cuvinte si ganduri. Si iata dragostea se afla in fata ta. Suprinzator de usor, fara nici un efort facut de tine, intreg universul incepe sa se roteasca in jurul acelei persoane, care pana acum un timp era o necunoscuta, sau nu era atat de importanta incat sa ii acorzi atentie. Iar acum este centrul lumii tale. Sufletul tau pereche, cel putin pentru o perioada de timp.Fiindca deoarece dragostea este efemera, si sufletele pereche se pot schimba. Astfel poti avea mai multe suflete pereche in decursul unei vieti, depinzand de perioada de timp. Te poti indragosti de multe persoane, asemanatoare sau diferite, fara ca una sa fie sufletul pereche. De fapt toate sunt. Sau nici una, mai degraba fiind bucatele din perechea ta ideala,. Dar de toate te indragostesti, iar pe moment, le vezi ca fiind ideale.

Asadar, trebuie sa ai rabdare. Sa se produca acele coincidente care sa te puna fata in fata cu persoana care are puterea de a te transpune intr-o lume perfecta. Apoi totul depinde de voi. Urmeaza o insiruire de pasi care pot duce spre o fericire continua, sau spre un final dezamagitor, sau mai frumos zis, spre un nou inceput, spre noi coincidente si spre o noua iubire. Poate mai intensa decat ultima, poate mai scurta, nu se stie niciodata. Dar atat timp cat o iubesti, cat iubesti relatia voastra, si felul in care te simti alaturi de ea, cautarea fericirii s-a incheiat.

 
Filled with dreams .....Feed