vineri, 29 octombrie 2010

Life as a journey


Viata este o aventura presarata cu foarte multe obstacole si capcane, iar tu inveti sa conduci si sa le eviti pe parcurs. La inceput esti neindemanatic, si singurul mod in care poti inainta in aceasta lume mai mult sau mai mai putin prietenoasa este sa ai propriul tau sofer. Pe parcurs insa trebuie sa preiei controlul destinului personal si sa inveti sa te feresti de drumurile intunecate care te pot arunca in haos.
Calatoria numita “viata” te transforma dintr-un sofer nepriceput si reticent la orice detaliu din jurul tau intr-un adevarat aventurier dornic de risc, cu destula experienta incat sa se descurce in situatii limita. Propria perfectionare nu trebuie sa se termine niciodata, iar atat timp cat ai dorinta de a invata si de a-ti imbunatati stilul de “condus” totul va fi perfect. In limita posibila.
Masinile le vei schimba, insa cele trei tipuri simbolizante vor fi cu tine pe tot parcursul drumului. Si esti norocos din acest punct de vedere, chiar daca uneori nu poti beneficia de toate trei.

Familia este precum limuzina ta personala. Tot timpul ai pe cineva dispus sa te ajute si sa te indrume, soferul, iar uneori tu chiar nu trebuie sa te sacrifici pentru a profita de acest avantaj. Astfel poti sa stai relaxat si sa te bucuri de calatorie. Este in permanenta “la post” indiferent de ora la care ai nevoie de ea, tu neavand altceva de facut decat sa stai si sa fii recunoscator ca este alaturi de tine. Geamurile negre te feresc de lumea din exterior, acordandu-ti confort si un refugiu. Nu uita insa…limuzina este luxoasa si destul de scumpa, astfel poti considera familia ca pe o comoara. Pretuieste-o.

Prietenia este precum o masina germana. Confortabila deasemenea, dandu-ti un sentiment de siguranta. Iubesti sunetul motorului, avand certitudinea ca acesta nu va ceda decat in conditii extreme. Totusi nu trebuie doar sa stai si sa astepti precum in limuzina. Nu iei totul facut de-a gata pentru tine. Tu conduci aceasta relatie, trebuind sa depasesti multe obstacole puse in cale si avand grija sa nu o iei pe un drum gresit cu final prea scurt sau brusc. Este nevoie sa fii atent tot timpul, si uneori sa faci sacrificii. Nu e indicat sa accelerezi prea mult fara sa-ti peste de nimic, si nici sa o iei pe o sosea cu prea multe denivelari. Cu cat drumul este mai lin si mai lung totul o sa fie excelent. Nu uita…prietenia poate fi fragila si poate avea nevoie de multa atentie. Ingrijeste-o.

Si ajungem la dragoste, acel Ferrari pe care esti foarte norocos cand apuci sa-l conduci. Sunetul motorului iti da fiori iar atingerea volanului te transpune intr-o alta lume. Viteza dezvoltata este atat de mare incat ajungi sa nu mai observi ce se intampla in jurul tau. Ramai doar tu cu ea, si speri ca asta sa dureze infinit. Totusi aici este nevoie sa ai cea mai mare atentie. Orice pas gresit, fie el mic, poate sa faca totul sa se termine brusc. Asadar trebuie sa dai importanta fiecarui mic detaliu si sa nu lasi lucrurile sa se dezvolte spre un tragic final. Nu uita cat de norocos esti ca ai oportunitatea sa traiesti o asemenea experienta. Iubeste-o.

Soseaua aleasa nu va fi tot timpul lina, iar soferii care iti doresc raul iti vor taia foarte des calea. Insa totul este trecator. Cel mai important este sa te bucuri de aceasta calatorie, care indiferent de obstacole este cea mai frumoasa din viata ta. Fiindca este viata ta. Enjoy it.

5 comentarii:

Evil spunea...

done it! merci!

Anonim spunea...

1. http://romaniaminunata.wordpress.com
2. nume Carcotas in Romania
3. link exchange

Anonim spunea...

te-am trecut si eu in blogroll. scuze de intarziere dar intru foarte rar din lipsa de timp. daca nu te recunosti, te-am trecut "Blue" (nu stiam cum altcumva). o zi buna

Paul spunea...

am o mare rugăminte Ş te rog sa intri pe http://life.mug.ro si sa iei noul banner pt site+ul mz life in few words sau dacă te pricepi poti înlocui in codul banner-ului doar link-ul, mulţumesc :)

liana spunea...

frumos...

Trimiteți un comentariu

 
Filled with dreams .....Feed